(Uien)boer, laat je zien!

sociale media en uien

"Jongeren moeten de sector beter laten zien op sociale media" Dit was de boodschap van de minister Carola Schouten op de Agrifirm Jongerendag. Veel agrarische ondernemers gebruiken de sociale media prive . Dit blijkt uit onderzoek van Agridirect. Maar liefst 78% is bijvoorbeeld actief op Facebook. Het aantal boerenbedrijven met een eigen facebook bedrijfspagina is echter gering. Schijnbaar vindt men het niet nodig, of men heeft er nog nooit over nagedacht. 

Vreemd, want juist door jezelf te laten zien en transparant te zijn over wat je doet en waarom je iets doet, kweek je begrip. Hierdoor raak je beter in contact met de maatschappij en dat zal nodig zijn. De ontwikkelingen op het gebied van milieu, klimaat en techniek volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Dit vraagt om veel communicatie. Vanzelfsprekend met de maatschappij, maar ook met toeleveranciers en iedereen waarmee je zaken doet of wilt doen. Dit is nou precies waar het om draait bij Onion Today. Laten zien dat jij er bent als ondernemer in de uien. Waar je bedrijf zich bevindt en wat voor soort ondernemer je bent. Of je plantuien teelt of dat je bijvoorbeeld alleen rode zaaiuien teelt. Of ben je misschien werkzaam bij een uienverwerkend bedrijf en zoek je klanten in nieuwe gebieden!

Nu nog eens goed naar de foto kijken. Stel je voor dat een van deze jongeren een kwestie heeft op zijn bedrijf en een vraag wilt stellen aan alle collega's in de zaal. Dat zal hij waarschijnlijk niet doen. Op de app van Onion Today kan dat heel gemakkelijk 24/7. Een vraagsteller plaatst zijn vraag aan bijvoorbeeld collega uientelers in een straal van 200 km. Alleen de vraagsteller krijgt de antwoorden te zien en kan er voor kiezen om contact op te nemen met degene die reactie hebben gegeven. Met elkaar dus zoeken naar oplossingen, hoe mooi is dat!

Meld je daarom vandaag hier nog gratis aan bij het platform van Onion Today. 

Foto: Marnix Klooster,www.fotomx.nl