Lancering van de app

De app Onion Today is klaar en wordt officieel gelanceerd op de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat op donderdag 24 augustus.

De app Onion Today is klaar en wordt officieel gelanceerd op de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat op donderdag 24 augustus. Bezoekers kunnen op deze dag de app gratis uitproberen in de stand van Onion Today. De app is vanaf dan ook te downloaden in zowel de App Store als de Google Play Store.

Alle bedrijven, die actief zijn in de uiensector of hiermee te maken hebben, kunnen gemakkelijk zaken doen en informatie uitwisselen. Dat is de missie van Onion Today. Bedrijven die zich aanmelden op de app worden zichtbaar door middel van een pointer op een schaalbare kaart. Uientelers kunnen vervolgens besluiten om via de app aan te geven dat ze aanbod hebben van uien. Verwerkers en handelaren kunnen op hun beurt weer zien waar ze moeten zijn om uien te kopen die aansluiten bij hun vraag. Het is mogelijk om direct via de app een teler of handelaar te bellen. Zoeken in een contactenlijst is dus overbodig. Het kopen en verkopen van uien is mensenwerk. Omdat partijen uien heel verschillend kunnen zijn, is persoonlijk contact heel belangrijk. Onion Today helpt om mensen uit de sector snel bij elkaar te brengen.

Maar de a​pp is er niet alleen om het in-en verkoopproces te vereenvoudigen. Alle aangesloten accounts kunnen ook heel snel communiceren. Gebruikers kunnen in een keer een bericht sturen naar alle aangesloten accounts in een in te stellen straal tot wel 200 km vanaf de bedrijfslocatie. Snel antwoord krijgen op een vraag is hiermee mogelijk geworden.

De app laat ook marktnieuws zien, zoals alle beursnoteringen van de uienmarkten. Maar ook relevante berichten van bedrijven uit de uiensector.​ ​Andere belangrijke functies zijn:

  • De smartphone gebruiker kan zien op de kaart waar hij /zij zich bevindt.
  • De app kan routes weergeven naar het gekozen bedrijf​.​
  • Gebruikers krijgen een push notificatie, wanneer een bericht ​naar hen is gestuurd.
  • Filtering is mogelijk. Dus bijvoorbeeld zoeken naar alleen telers met rode zaaiuien.
  • Uploaden van profiel en bedrijfsfoto.
  • Toevoegen van meerdere contactpersonen.​
  • Privacy instelling op het aanbod van uien. Bijvoorbeeld dat alleen inkopende bedrijven het aanbod kunnen zien.

De app Onion Today is 1 maand lang gratis uit te proberen. Daarna is er keuze uit 3 abonnementsvormen, waarbij voor het basisabonnement een tarief van €6 per maand geldt. Bij het abonnement van €12 per maand kan men onbeperkt aanbod van uien plaatsen en uitgebreid berichten sturen en meerdere contactpersonen per bedrijf is​ mogelijk. Onion Today rekent geen commissie over de transacties ontstaan door het gebruik van de app.