Googlen op gezond boerenverstand

zoeken naar een oplossing

We raken er steeds meer aan gewend om een vraag direct in te voeren in Google. Je kunt bijna alles vinden op het internet. Althans dat zou je denken. Maar veel informatie blijkt gekleurd te zijn door bedrijven die er belang bij hebben om hun product goed in de markt te zetten. Het is daarom moeilijk om de gevonden informatie goed op waarde te schatten. In de (boeren)praktijk is daarom extra advies vaak noodzakelijk.

Onion Today biedt een oplossing hiervoor. Bij Onion Today kun je een vraag stellen aan alle aangesloten bedrijven. De bedrijven die je wilt bereiken, kun je instellen met een straalfunctie vanaf de locatie waar jij je bevindt. Ook het type bedrijf is instelbaar. Je kunt dus bijvoorbeeld aan telers in een straal van 100 km vragen naar hun ervaringen met een machine, meststof of ras. De antwoorden op jouw zoekvraag kan alleen jij zien, als vraagsteller. Communiceren via Onion Today is dus zeker niet te vergelijken met een forum of met Whatsapp. Onion Today houdt veel meer rekening met jouw privacy.

In het afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met deze functie. Het werkt verbluffend goed! In augustus vroeg Onion Today aan telers naar de opbrengstverwachting van de uien. De landelijke media schreven over een derving van 30% van de opbrengst. Uit de vele reacties die wij ontvingen uit het hele land, maakten we op dat de daling veel meer moest zijn dan 30%. Twee maanden later werd ons vermoeden bevestigd, toen het CBS een daling van 44% had berekend.

Deze communicatie functie werkt ook bij ander soort vragen, bijvoorbeeld om samen te kunnen carpoolen of bij het zoeken naar de juiste leverancier.

We gaan deze functie nog verder verbeteren. Ook op het gebied van vraag & aanbod gaat Onion Today in 2019 nieuwe mogelijkheden bieden. Houd onze nieuwsberichten in het komende jaar goed in de gaten!