De nieuwe oogst is begonnen!

nieuwe oogst uien

Vanaf vorige week dinsdag zijn de eerste percelen plantuien gerooid. Dit geldt zowel voor overwinteringsuien als voorjaarsgeplante uien. Het meest gebruikte ras in de overwinteringsteelt is Troy. Een van de verwerkers in het Zuidwesten heeft deze vorige week voor de droogwand gezet en is nu bezig om deze af te staarten. Omdat het gewas nog zeer vers is, volgt daarna nog een droogperiode. De verwachting is dat ze deze nieuwe oogst woensdag en/of donderdag gaan sorteren en verpakken. De export van dit product gaat naar Europese landen zoals Engeland en ItaliĆ«. De kwaliteit van de uien is goed en het aantal schieters is zeer acceptabel. 
In Brabant rooide men vorige week ook de voorjaarsplantui Jagro van een beregend perceel. Deze laadt men vandaag. De opbrengst schat men op 40-45 ton. Van Troy ligt dit tot 10 ton hoger. Door de dikkere nekken van Troy is het droogproces wel intensiever. 
Meer lezen over de huidige uienmarkt, download hier gratis de app Onion Today. Iedere maandag is op de app een actuele update te vinden van de markt.

Of schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.